С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

България

Николай Марков отказа дебат с Ивелин Михайлов. Било под нивото му.

Журналистката Соня Колтуклиева покани Николай Марков и Ивелин Михайлов на дебат. Ето какво написа тя:

Журналистката Соня Колтуклиева покани Николай Марков и Ивелин Михайлов на дебат.

Ето какво написа тя:

Вчера, в 17:52 часа, изпратих на Николай Марков и Ивелин Михайлов следния смс:

Здравей, г-н Марков, Здравей, г-н Михайлов,

Каня ви и двамата в студиото на ПИК телевизия - в един културен и откровен разговор - да изясните противоречията си, да разкажете важните моменти във вашите отношения в присъствието и на двамата. Това, според мене, е мъжкарското поведение. Сигурна съм, че нито ти, Николай, нито ти, Ивелине, бихте се притеснили от такава дискусия “очи в очи”.

Предлагам да сторим това още в понеделник или във вторник.

Очаквам с нетърпение вашите отговори.

Поздрави,

Соня Колтуклиева

Днес в 10:08 часа позвъних на Николай Марков, не ми вдигна.

В 10:09 часa позвъних на Ивелин Михайлов, той ми вдигна, съгласи се на дебат с Николай Марков в студиото на ПИК тв, предложи това да стане в сряда. Разбрахме се да му звънна, след като разговарям с Николай Марков, за да уточним деня и часа.

В 10:22 часа изпратих смс на Николай Марков:

Здравей, г-н Марков. Ивелин Михайлов се съгласи на дебат с тебе в студиото на ПИК тв. Очаквам твоя отговор.

Приятен ден ти желая!

 

В 11:03 часа получих смс от Николай Марков:

Уважаема госпожо Колтуклиева,

В цивилизования и демократичен свят съществуват добри журналистически практики и стандарти при които дебатите се водят между политици.  Не се е провеждал дебат между политик, доскоро председател на парламентарна група в национален Парламент и обикновен избирател. Как си представяте дебат между уважаемият господин Пеевски и жител на село Муртинци? А защо не и дебат между уважаемият господин Борисов и неговия избирател Мунчо от село Горно Уйно? Или дебат между Байдън и някой борсов измамник от Уолстрийт? Живеем в европейска и демократична страна, а не в балкански лаладжийски курник за психопати и социопати. Впрочем, вече не си спомням кой, но съм сигурен, че вие не бихте толерирани сексистки декларации на индивиди, които заявяват публично, че искат да спят с 365 жени в годината, по една за всеки ден! Това е сексизъм от такава величина и обида за всяка жена в България и света, която сигурен съм, че осъзнавате като жена.

Госпожо Колтуклиева,

има граници в обществените отношения, които сме длъжни да устояваме. И като медии и като личности! В противен случай ще станем жертва на агресивната посредственост, която е готова да гази с мръсните си крака всеки и всичко.  До смърт! Моята лична и политическа воля е да не допусна това да се случи!”

/Соня Колтуклиева/

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД