С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

България

Паравоенна организация ли е Исторически парк?

Ето как медиите се подиграват с нас.

Още от самото си създаване Исторически парк е сред любимите теми на медийния кръг "Капитал" и стипендиантите на фондация "Америка за България". В продължение на години медиите, които получават финансиране от фондацията, писаха лъжливи статии за Исторически парк и хората около него, за с. Неофит Рилски и за община Ветрино. Преди броени дни към тях се присъединиха и националните медии в лицето на Нова телевизия, която показа снимки и направи внушение, че Ивелин Михайлов създава паравоенна организация, която да го охранява. Тази информация дойде в повече на създателите на снимките Еърсофт Кингс България, които побързаха да заявят, че представените от Нова факти не съответстващ на истината.

Те споделиха, че снимките нямат нищо общо с Исторически парк и са заснети на терени на Еърсофт Кингс България във Варна.

““Уважаеми дами и господа,

На дата 11.06.2024г. във вечерният новинарски блок на "Нова телевизия" бяха показани кадри от наши мероприятия. 

Според "НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ" Еърсофт Кингс България е паравоенна организация охраняваща Ивелин Людмилов Михайлов, което далеч НЕ съответства с истината!

На показаните кадри се вижда обща снимка на наши играчи, удовлетворени от това, че практикуват любимото си хоби -еърсофт.

Относно снимките, те са заснети на наши терени в гр. Варна, нямащи нищо общо с Исторически парк.

С това съобщение държим да уведомим всички, че информацията показана от "Нова телевизия" е невярна!

Еърсофт Кингс България е организация, създадена с цел да се практикува хобито наречено "Еърсофт" ЕДИНСТВЕНО И САМО за развлечение. 

Еърсофт Кингс България НЕ Е паравоенна организация и НЕ охранява Ивелин Людмилов Михайлов или Исторически парк. 

Не желаем името ни да бъде замесвано в подобен тип лъжливи репортажи и други медийни коментари, извадени извън контекст.”

Еърсофт Кингс България”, споделиха те.

Чрез своето действие Нова телевизия направи внушение като представи приятелска игра на "Еърсофт" за нещо, което застрашава националната сигурност на страната. Това показа, че медийната кампания срещу "Исторически парк" не просто не е спряла, а преминава на ново ниво. Всеки, който желае да посети Исторически парк, има възможността да се убеди с очите си, че в продължение на пет години медиите съзнателно манипулират фактите около този родолюбив проект и се опитват да правят българите на балами.

Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД