С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

България

Ивелин Михайлов с отговор към привърженици на ФК "Левски"

Текстът е снет от видео на Ивелин Михайлов във фейсбук

Здравейте на всички! Казвам се Ивелин Михайлов и правим това видео, за да дадем отговор за случилите се събития от вчера. Това, което показваме, е снимка на транспарант от мача между футболния клуб „Левски“ и техен съперник. Част от привържениците на „Левски“ държат този транспарант, на който пише „Алпийска фирма Исторически парк са турци. Лъжат ви“. Има кореспонденция, в която някои от феновете на „Левски” пишат, че искат демонтаж на Исторически парк, а други отправят закани как хора от Исторически парк трябва публично да бъдат убити с камъни. Казвам тези неща, защото аз лично познавам изключително много привърженици на „Левски“ и знам, че не всички между тях мислят по един и същ начин. Има си някакво разделение и сред тях. Но хората, които са опънали този транспарант, и хората, които отправят тези заплахи, са с коренно различно мнение от болшинството привърженици на „Левски“. И понеже се правят опити да се заформи скандал между футболен клуб „Левски“, неговите привърженици и Исторически парк, което може да ескалира и да предизвика голямо напрежение, искаме да представим нашата позиция и да предложим решение за разрешаване на този „конфликт“. Първо, по повод словесните нападки в интернет. Казват, че футболен клуб „Левски“ и привържениците им са хора, които обичат България. Вярвам го, дори само от името на футболния им клуб „Левски“. Левски е символ. Левски се е борил за чиста и свята република, борил се е, за да има хора, които да допринасят за благото на държавата, а не да рушат. Поради това имаме предложение към привържениците на футболен клуб „Левски“. Част от тях най-вероятно мислят като нас, затова тях няма да ги засягам, защото нямаме никаква конфронтация. Друга част мислят противно на нас, но са културни и нормални хора, които наистина вярват в това, което мислят. На тях им отправям следното предложение:

Вместо да концентрираме усилията си в рушене, това, което можем да направим, е да се съревноваваме само и единствено в посока градене. 

Ние в Исторически парк не продаваме наркотици, ние не правим някакви неща, които да не са добри, не ходим да се бием, да нападаме невинни хора или нещо друго. Едно от нещата, които правим, например е книгоиздаване. Исторически парк не е издал нито една книга на тема комунизъм, капитализъм, Съветски съюз, Русия, Съединени щати или ЕС. Издаваме илюстровани книги за Спартак, за български царе и други. Издаваме ги и на английски, за да може и англоговорящите да четат и да се запознават с нашата история и да уважават България. Издаваме ги на френски, немски, руски и други езици. Ние разпространяваме българската култура на всички езици, не само на един. Нашите усилия отиват в градене. Предлагаме на тази втора фракция от „Левски“, които вярват, че паметникът МОЧА по някакъв начин пречи на развитието на България и че комунистите са причината за разрухата в България, нека покажат на дела какво могат да направят в положителна посока. Нека вложат парите си, труда си в неща, които да направят България по-добра. Да ни победят и така да го докажат. Ако например „Левски“ беше отбор, който е световен шампион, развива добре детско-юношеска школа, произвежда български кадри във футбола, ангажира децата, но не с наркотици, а със спорт. Защо го казвам? Защото през годините в „Левски“ са налети много средства, няма значение по какъв начин, резултатът е такъв, какъвто е в момента. Ние искаме да има български спорт и български клубове, такива големи, както са „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“, „Ботев“ и „Локо“ Пловдив, „Славия“, „Черно море“ и др. Това са големи български отбори, които имат славни успехи в миналото и е хубаво тези успехи да ги повтарят.

Следващият тип хора, които отправят към нас заплахи и закани, са хората от  крайната фракция, която смята, че само с насилие ще се оправят нещата. Насочете вашата агресия не към беззащитни, към жени и деца, насочете я към хора, които могат да я понесат. Ето, аз няма да избягам, обещавам, че ако някъде се видим, няма да се обаждам на полицията, няма да я търся. Просто искам да ви кажа, че няма да срещнете беззащитни хора, а ще срещнете организирана сила, която не сте и предполагали до момента, че може да съществува. 

Поради тази причина, за да не се омазва България и да не стават някакви проблеми, предлагаме да си насочите енергията в създаване, а не в рушене, покажете ни с вашите дела, че ние трябва да се гордеем с вас, да ви следваме и, естествено, тогава даже ние сами ще отидем на стадион „Васил Левски”, ще клекнем и ще кажем: „Ние сме виновни“. Ако има ескалация на напрежението, ще получите нещо, което също няма да ви хареса. Така че изборът е изцяло във вашите ръце. Исторически парк остава и продължава да върви по пътеката на съграждането и ние всеки ден показваме как градим в България. Дали сме мошеници, дали не сме – резултатът от усилията ни е видим. Ние сме номер едно и наистина прославяме България във всички дейности, които правим! Изграждаме търсещи и знаещи хора, такива, които участват в инициативи за подобряването на цялата страна, изграждаме ги като силни личности, такива, които не употребяват наркотици, алкохол и др. 

Това сме ние от Исторически парк. Ние градим нещо положително и предлагаме и на вас да насочите усилия в тази посока, и сме сигурни, че България ще стане по-добра и „Левски“ ще стане символ на гордост! Апелът ми е към всички фенове: Направете нещо, с което България да бъде по-добро място. Пожелавам ви успех в турнира, от цялото си сърце ви пожелавам да прославите България. На всички фенове на „Левски“, няма значение дали са  добросъвестни или не, желая здраве и успехи. Оттам нататък – каквото е вашето решение, ще се срещнем по един или друг начин и вече ще решим заедно съдбата на България. 

Ивелин Михайлов

 

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД