С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

България

Кои са хората, които се опитват да унищожат Исторически парк?

На една частна инициатива й е забранено да извършва пазарна дейност – без съд и присъда, и без никакво обяснение за това деяние. Това е опит да бъде сложен контрол на непокорните или да бъдат унищожени, ако не приемат това да се случи.

От много години Исторически парк се бори с управлението в България и до този момент е единственият фар на надежда за хората, които още я търсят. Проблемът на обекта е, че показва немощта на управниците и буди много въпроси у населението. Как може едни обикновени хора да правят такива чудеса сами, а олигархията с всичките пари на държавата и Европа не успя да направи нещо, което дори малко да се доближава до парка. Засегнати бяха Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството на финансите и още куп гръмки наименования на неработещи институции. В самото начало атаката дойде от американския агент Иво Прокопиев, който хвърли в борбата всичките си медии, съдии и прокурори, които са на грантове към фондациите, обслужващи интересите на „Америка за България“. До този момент силата на неговите медии беше огромна и към тях се включиха още 69 други медии от България, към тях бяха дори БТВ и Нова телевизия. Това беше огромен имиджов удар и донесе десетки милиони загуба на проекта, който още не беше завършен и само по някакво чудо успя да не фалира. 

Вторият удар дойде още през следващата 2020 г., когато хората от Исторически парк се бориха срещу незаконно сметище и отново бяха атакувани от медиите на Иво Прокопиев, тогавашния депутат от БСП Георги Андреев и варненска организирана престъпна група. Същата тази година атракционът беше затворен от държавата заради Ковид-19 и е важно да се знае, че не е получил и един лев държавна помощ за справяне с проблемите. Катастрофална година и отново оцеляване по чудо благодарение на строителството на къщи от страна на основните акционери, които решиха да вложат парите в парка, за да може да оцелее. 

С това проблемите не свършват, защото идва 2022 г., когато се случват отново две катастрофични събития. Първо започва войната в Украйна, която спря идването на туристи в България от две основни държави, а именно Украйна и Русия. Второто и още по-лошо е желанието на хора, близки до Иво Прокопиев, да поставят перки в община Ветрино и съседната община Вълчи дол. Тези две събития предизвикаха нови трусове на все още клатещия се проект. 

Много хора си задават въпроса: Защо перките да са проблем? Първо, важно е да се знае, че те никога не са еднократен акт на действие, а малко по малко изместват всичко живо в региона. Веднъж изградили инфраструктура за свързване в мрежата и батерии, които да балансират подаването на електроенергия, такива инвеститори винаги продължават да слагат още и още, само и единствено за да си оптимизират разходите и да си увеличат печалбата. Така районът се обезлюдява и ползването му от хора спира. В такава среда не може да се развива туризъм и строителството на къщи и развитието на селата спира все едно са им дръпнали ръчната спирачка. Всички хора от засегнатите общини ще загубят безумно много средства, за да може няколко души да спечелят. И именно заради перките започва голямата борба на Исторически парк, която продължава и до днес, като последните действия на олигархията и днешната държава са безумни и показват само едно, че в днешна Европа няма свобода и равноправие, а твърдо подчинение на капитала. В днешния свят продължава да важи правилото, че по-силният побеждава. 

Кръгът около Иво Прокопиев разкри истинското си лице на няколко пъти, като още през 2020 г. видяхме, че има комбинирана атака от медиите му, български депутати и организирани престъпни групи. През 2023-та и 2024 г. безскрупулността му достигна нови висоти. Този път в борбата се включиха две престъпни групи, като едната беше от Варна, а другата – от Бургас. В допълнение, към Иво Прокопиев се присъединиха Бойко Борисов и Делян Пеевски, като това е видно от включване на техни медии и групи за бандитизъм и купуване на гласове в тези райони. Мащабът на атаката достигна максимални висоти, като хората около парка бяха обвинени във всички възможни направления, дори някои от тях да бяха взаимно изключващи се. Първо се започна с безумна по мащаба си медийна атака, която обвини хората около парка в пирамида, Понци схема, пране на пари, получаване на пари от Русия, създаване на частна армия, притежание на 300 ядрени бойни глави, създаване на автономни републики – Варненска и Ветринска народна република, незаконни арести на мирни жители, разпространение на наркотици, търговия с власт и още много други. На пръв поглед подобни писаници изглеждат смешни и никой няма да им обърне внимание, но не и когато те са инсценирани от властта. Именно подобни писания в жълтата преса задействаха редица мерки, които държавата предприе срещу свободното предприемачество в името на средствата, които ще получи от проекта за ветрогенератори, като не само това е проблемът, а и облъчването срещу пряката заповед на хората във властта да се поставят перки. Тук непокорната община реши да защити населението и инвеститорите, което доведе до цялостни промени в структурата на държавната власт и приемане на закон, с който това нещо да не може да се повтори в бъдеще и олигархията еднолично да решава коя територия да завземе при нужда. 

Но управляващите не се задоволиха с битка по пазарните и законовите правила, а решиха да довършат фара на надеждата Исторически парк, като видяха в него заплаха за съществуването на техния режим. Ако още някой вземе, че се опълчи по техния пример, какво ще се случи? Може и хората да се събудят и да разберат, че силата е в техните ръце. Затова те предприеха крайни мерки и задействаха международни органи, с които да блокират възможността да се прави бизнес в региона на община Ветрино. Хората около парка получиха забрана да работят с банки и не само това, а се забранява на финансови институции да отпускат кредити за закупуване на имоти от фирми на Ивелин Михайлов или такива, които извършват търговска или партньорска дейност с него. По вътрешна информация това се е случило след сигнал на олигарха Иво Прокопиев към чужда институция, която е задействала тези мерки до „проучване“ на случая. 

Важно е да се знае как работят международните институции и да разберем последствията от този ход. Тях не ги интересува кой е крив и кой е прав. Те имат проводници на влияние в дадени държави и Иво Прокопиев е агент, който прокарва американско и английско влияние в България. Той върши прекрасна работа за тях и резултатът е налице – България умира бавно без война и служи на чужди интереси, а не на интересите на своя народ. За тази цел те му дават помощи под формата на грантове за различните му дейности и основно за медийната му империя. Позволяват му да овладее няколко сектора от държавните потоци пари, като единият от тях е енергийният, а другият са пенсионните фондове, които са му безкраен източник на финанси, отново за сметка на трудовия народ. Дават му се половината от прокуратурата и съда, както и един от разследващите органи, в случая КПКОНПИ. Така той притежава достатъчно оръжия, с които да защитава техните интереси. В тази конкретна битка с Исторически парк се включват обаче и вътрешните му съперници Бойко Борисов и Делян Пеевски (с които видяхме, че се обединяват, когато е за обща полза), които също като него искат в държавата да няма свободна воля и с радост се разправят с „бунтовниците“. Така се стига до случай, в който реален бизнес, който няма нито един лев държавни или европейски средства, да бъде изключен от финансовата система с безумни обвинения за корупция и пране на пари, като той няма касателство с държавни поръчки или престъпни организации. Това е 100% предприемаческа инициатива, изградена по учебник по икономика. Изключително нужна и полезна дейност за туризма, народа, района, младежта и държавността като цяло е подложена на безумна атака от целия държавен апарат, заради желанието на група олигарси да притежават всеки български държавен ресурс и безропотно да могат да мачкат и управляват населението. На една частна инициатива й е забранено да извършва пазарна дейност – без съд и присъда, и без никакво обяснение за това деяние. Това е опит да бъде сложен контрол на непокорните или да бъдат унищожени, ако не приемат това да се случи. 

Това ще доведе до нов ход на изобретателните и предприемчиви люде, които създадоха проекта, а техният отговор ще бъде обявен за нова автономност от държавата и ще последват нови статии, институционален натиск и дори убийство на ключови фигури в проекта. Трайното решение е само едно – време е да се сложи край на рекета и грабежа в политиката и тези хора веднъж завинаги да бъдат премахнати от властта. Това ще бъде като да се премахне кърлеж, който смуче кръвта на жертвата. Така и те трябва да бъдат отстранени завинаги от възможността да правят това с нашата Родина и народ. Какъв ще бъде завършекът на сагата, само бъдещето ще покаже. 

Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД