С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

България

„СГ Груп“ - частна армия в ръцете на капитала

Материал на в-к "Красиво Ветрино" показва скандални разкрития за колекторската фирма.

„СГ Груп“ е колекторска фирма, която по своята същност е частна армия от криминално проявени, охранители и спортисти и предоставя силови услуги на тези, които плащат добре. Това не са хора на интелектуалния труд – неин служител се изпуска и признава, че журналистът от в-к „Дневник“ – Спас Спасов, е редактирал статии заедно с журналисти от в-к „Капитал“ против Исторически парк и Ивелин Михайлов, задето спирал проекта на CWP във Ветрино. Това става ясно от подробен публицистичен материал, публикуван на страниците на в-к "Красиво Ветрино". От текста, озаглавен "КАПИТАЛЪТ И НЕГОВАТА ЧАСТНА АРМИЯ – ПОЛИТИЦИТЕ" научаваме, че същият служител признава, че „СГ Груп“ е получила 2 млн. лв. от CWP, за да окаже натиск, да направи необходимото и да прокара проекта. По време на изборите за местна власт мутри на фирмата нахлули със спортни коли по селата и сплашвали местните да не излизат да гласуват, за да може купеният вот на кмета Тронков във Вълчи дол да му запази кметското място.

От вестника посочват, че това е моделът, по който една частна армия може да услужва интересите на капитала при отсъствието на национални сили за сигурност и припомнят, че преди „СГ Груп“ да се появи на сцената на дневен ред стоеше структурата на "Делта гард".

"Красиво Ветрино" посочва и взаимовръзката Симон Милков – вестник „Капитал“ – Иво Прокопиев – Асен Василев – Кирил Петков – Димитър Енчев – „Добротич уинд“ – Георги Тронков – „СГ Груп“. В анализа се посочва, че действията на компанията CWP и на Димитър Енчев показват, че те използват престъпници, педофили, организирани престъпни групи, наркоразпространители, търговци на гласове с една цел – да се постигне корпоративния интерес, да се изкара печалба и да се унищожат Варна и областта.

Целият анализ можете да прочетете на сайта на в-к "Красиво Ветрино" тук

Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД