С в о б о д е н   Г л а с

з а р е ж д а н е

Войната

Боян Чуков с анализ за войната в Украйна

Той изрази съмнения, че България би била вкарана във войната в Украйна с жива сила.
Войната в Украйна никога не е приключвала, за да започне на 24 февруари 2022 година. Наблюдаваме две неуспешни години за украинската армия. Украйна не може да победи Руската федерация. Русия от своя страна няма необходимия демографски потенциал да завладее западния свят. Това стана ясно от думите на геополитическия анализатор Боян Чуков в интерю пред "Свободен глас". Той добави, че военните учения на Украйна по границата с Русия са умело използвани като повод медиите да пишат за руската заплаха, а Европа да се разоръжава в полза на украинската армия. Той изтъкна факта, че с разпадането на СССР през 1991 г. населението на Украйна е 54 млн., а по време на майдана в Киев през 2014 г. то спада на около 41 млн. След 2014 г. проруските политически субекти в Украйна бяха унищожени, а мнозина руснаци от страната се преселиха в Русия.
 
Чуков коментира, че гениалността на англосаксонската цивилизация е, че успяла да раздели руския цивилизационен модел "Руский мир" и да го накара да воюва помежду си, а англосаксонците са наясно, че украинската армия не разполага с капацитета да победи, но може да нанесе достатъчно щети на Русия. По негови думи американците бавно се изтеглят от Европа. Русия също няма интерес Европа да остане силна, защото една силна Европа би погледнала към руските ресурси по начина, по който това е правено през Втората световна война и Наполеоновите войни.
 
Той изрази съмнения, че България би била вкарана във войната в Украйна с жива сила заради недостига на военнослужещи и липсата на техника. Чуков обаче посочи, че България е важна със своето географско местоположение и би могла помогне като предостави своята инфраструктура, а това също е предпоставка да се превърне в потенциална мишена в конфликта. Той припомни, че цивилизационният избор на България не е направен в началото на века, а от нашите предци преди векове. През последните десетилетия обаче православният свят е загубил своето единство.
 
"Колкото повече един народ се отдалечава от своето цивилизационно семейство толкова повече той се топи демографски. А в това отношение ние сме световен рекордьор", коментира той.
 
Целият запис на интервюто на Красимира Катинчарова с Боян Чуков можете да видите тук
 
Присъединете се към нашата общност в Телеграм тук

Свързани статии

Коментари

Статията има 0 коментара

Напишете коментар

Вашите имейл и телефон няма да бъдат публикувани

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД